unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Nödrop till minister efter ny torksommar

Lantbrukarna i Kalmar län borde få statligt transportstöd för att kunna köpa foder, anser länsstyrelsen i Kalmar län. Arkivbild.
Lantbrukarna i Kalmar län borde få statligt transportstöd för att kunna köpa foder, anser länsstyrelsen i Kalmar län. Arkivbild.
Foto: Stefan Jerrevång/TT

Efter en andra sommar med torka vädjar länsstyrelsen i Kalmar till landsbygdsministern om transportstöd till länets lantbrukare. Läget är akut för många lantbrukare i länet och situationen har eskalerat den senaste månaden, skriver länsstyrelsen.

Eftersom betesmarkerna inte har någon återväxt måste djuren stödutfodras och majsen har fått skördas tidigare än normalt. Till skillnad från 2018 råder ingen foderbrist i Sverige – grovfoder finns att köpa i närområdet, men många lantbruksföretag har dålig likviditet. Därför anser länsstyrelsen i Kalmar att landsbygdsminister Jennie Nilsson borde bevilja ett transportstöd för foder.