Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Norden skildras i nyskrivna noveller i P1

Litteratur • Publicerad 7 april 2020
Rosa Liksom. Arkivbild.
Rosa Liksom. Arkivbild.Foto: Dan Hansson/SvD/TT
Klas Östergren. Arkivbild.
Klas Östergren. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Klas Östergren och Rosa Liksom är två av författarna som får nyskrivna noveller upplästa i radio under Litteraturveckan i P1.

Redaktionen för Radionovellen har tillfrågat fem novellister som fått ge röst åt Norden. Texterna handlar om såväl historia som inre psykologiska skeenden.

Annons

Utöver Östergren och Liksom hörs även noveller skrivna av Roskva Koritzsinsky, Pia Juul och Jónas Reynir Gunnarsson.

"Att vi valde just det nordiska handlar om att vi ville lyfta fram våra grannländer och deras språk. Och vi ville bjuda på en blandning av veteraner inom novellkonsten och mer unga och okända", säger Kerstin Wixe, projektets producent, i ett pressmeddelande.

Radionovellerna sänds i P1 och finns även för lyssning och nedladdning i Sveriges Radio Play. Texterna, i både originalspråk och svensk översättning, finns att läsa och ladda ner till bland annat läsplattor på Radionovellens hemsida och i Sveriges Radio Play.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons