Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Nordirland: Ange dem som bryter mot reglerna

Polisen i Nordirland ber allmänheten att rapportera in personer som bryter mot restriktionerna, och har skapat en webbplats för att berätta när och var de påstådda överträdelserna har ägt rum.
Nordirland • Publicerad 10 april 2020
"Tvätta händerna", uppmanar ett klotter i Belfast i Nordirland. Polisen där ber allmänheten att rapportera in personer som bryter mot restriktionerna. Arkivbild.
"Tvätta händerna", uppmanar ett klotter i Belfast i Nordirland. Polisen där ber allmänheten att rapportera in personer som bryter mot restriktionerna. Arkivbild.Foto: Peter Morrison/AP/TT

"Vi vill kunna lösa situationer där det förekommit överträdelser av restriktionerna utan att behöva använda våra befogenheter eller utfärda böter", meddelar den nordirländska polisledningen i ett uttalande.

"Men där överträdelser förekommer vill vi göra det så lätt som möjligt för allmänheten att berätta det för oss", motiverar man vidare åtgärden.

Annons

Den 28 mars införde de nordirländska myndigheterna restriktioner för icke-nödvändiga resor och folksamlingar, samt beordrade företag att stänga sin verksamhet. Polisen kan dela ut böter på 60 brittiska pund, motsvarande runt 750 kronor, för brott mot restriktionerna. Bötesbeloppet dubbleras varje gång brottet upprepas, till ett tak på 960 pund.

Enligt officiell statistik har 82 människor mist livet i Nordirland till följd av coronaviruset. Omkring 1 500 har bekräftats smittade av viruset.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons