Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Norsk ligastart tidigast i mitten av juni

Fotboll • Publicerad 7 april 2020
Rosenborg tränar i smågrupper. Tidigast i mitten av juni kan ligan starta, men risken är stor att det blir senare än så. Arkivbild.
Rosenborg tränar i smågrupper. Tidigast i mitten av juni kan ligan starta, men risken är stor att det blir senare än så. Arkivbild.Foto: Gorm Kallestad/NTB/TT

Den norska regeringens förbud mot idrottsarrangemang förlängs till den 15 juni, något som innebär att de norska högstaligorna i fotboll inte kan inledas förrän tidigast i mitten av juni.

Kulturministern Abid Raja säger att ett nytt besked kommer senast första veckan i maj. Då tas ett beslut vad som gäller resten av sommaren.

Annons

I Norge krävs två meters avstånd mellan personer och grupper med fler än fem personer är inte tillåtna.

Seriestarten i norsk elitfotball har ändrats flera gånger. Ett tag var förhoppningen att kunna sparka igång helgen den 23–24 maj.

Kulturministern Raja antyder att det inte ser lovande ut för idrottsevenemang i Norge under sommaren.

– Det kan bli ett liknande beslut för resten av sommaren. Vi vill ha ett bredare underlag innan vi tar ett nytt beslut, men det är vanskligt att framför se sig planerade arrangemang i sommar, säger Raja.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons