Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Norska sjuksköterskor och läkare till Italien

Coronavirus • Publicerad 5 april 2020
Norges utrikesminister Ine Eriksen Søreide (H). Arkivbild.
Norges utrikesminister Ine Eriksen Søreide (H). Arkivbild.Foto: Stian Lysberg Solum/NTB Scanpix/TT

Norge skickar sjukvårdspersonal till Lombardiet i Italien för att bistå under coronakrisen. Italien är det land som drabbats värst av pandemin sett till antalet dödsfall med koppling till covid-19.

– Vi bör hjälpa varandra när krisen slår till, och det är fint att kunna bidra med att hjälpa Italien nu, säger utrikesminister Ine Eriksen Søreide (H).

Annons

Sjukvårdslaget som reser till Italien består av 19 sjuksköterskor och läkare samt ytterligare tre personer som ska hantera logistiken. För att inte norska sjukhus ska belastas av insatsen utgörs gruppen av anställda vid olika sjukhus.

– Vi har kontroll på smittsituationen i Norge medan Italien befinner sig i kulmen av krisen, säger hälsominister Bent Høie (H).

Samtidigt räknar Norge med att hjälpen kommer att bära frukt även på hemmaplan.

– Det norska teamet kommer att få kunskap och erfarenheter med sig hem som den norska sjukvården får nytta av, säger Høie.

Regionen Lombardiet har tidigare vädjat om hjälp utifrån med att hantera coronapandemin.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons