Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Northvolt vill bygga fabrik i Tyskland

Ekonomi • Publicerad 10 april 2020
Northvolts har lämnat in en ansökan om att få bygga en fabrik i Tyska Salzgitter. Arkivbild.
Northvolts har lämnat in en ansökan om att få bygga en fabrik i Tyska Salzgitter. Arkivbild.Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Det svenska företaget Northvolt bygger sedan tidigare fabriker i Skellefteå och i Västerås för att tillverka och testa batterier till bland annat elbilar. Nu har företaget ansökt om tillstånd för att bygga ännu en fabrik, denna gång i Tyskland, enligt SVT Västerbotten.

– Vi drar lärdomar från arbetet med att bygga Northvolt ett i Skellefteå och Northvolt Labs i Västerås och gör helt enkelt en så kallad blåkopia i Tyskland, berättar Jesper Wigardt, chefskommunikatör vid Northvolts, för SVT.

Annons

Om allt går som planerat ska fabriken börja byggas i Salzgitter utanför Hannover 2021, och fabriken kan stå färdig 2024. Den nya fabriken ska få namnet Northvolt Zwei.

Enligt Jesper Wigardt kommer den nya fabriken även få konsekvenser i Sverige, skriver SVT. Bland annat kommer det att behövas mer arbetskraft.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons