Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Norwegian varslar all kabinpersonal i Sverige

Flygbolaget Norwegian varslar samtliga kabinanställa i Sverige om uppsägning. Totalt handlar det om 400 personer, drygt hälften av den svenska personalstyrkan.
Ekonomi • Publicerad 6 april 2020
Norwegian varslar alla kabinanställa i Sverige. Arkivbild.
Norwegian varslar alla kabinanställa i Sverige. Arkivbild.Foto: Håkon Mosvold Larsen

Norwegian har tidigare ställt in allt inrikesflyg i Sverige till följd av coronapandemin.

"Regler för permittering är annorlunda i Sverige än i Norge där arbetsgivaren står för en stor andel av de anställdas lön vid permittering. Därför har bolaget behövt säga upp personal istället för permitteringar", skriver Norwegian i ett pressmeddelande.

Annons

Även ett fåtal administrativa medarbetare i Sverige har korttidspermitterats, skriver flygbolaget till TT.

Beläggningen i Norwegians plan var dålig i mars, trots många inställda avgångar. Bolaget fyllde bara sina plan till 72 procent, vilket var 13,8 procentenheter mindre än samma månad förra året.

"Den extremt snabba utvecklingen av Covid-19-pandemin har haft en betydande inverkan på Norwegians trafiksiffror för mars. Till följd av globala reserestriktioner och kraftigt minskad efterfrågan har Norwegian under mars löpande behövt ställa in avgångar", säger Norwegians koncernchef Jacob Schram i ett pressmeddelande.

Rättad: I en tidigare version av texten angavs fel antal varslade.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons