Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Nya miljoner till Northvolts batteriutveckling

Ekonomi • Publicerad 14 april 2020
Northvolts vd Peter Carlsson. Arkivbild.
Northvolts vd Peter Carlsson. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Västerås ska bli ett nytt centrum för utveckling av battericeller i Europa, genom det nya EU-projektet European Battery Innovation. Sverige deltar i projektet genom batteriföretaget Northvolt.

Som en del av projektet ska Northvolt utveckla sin forsknings- och utvecklingsavdelning i Västerås till ett större campus. Ambitionen är att produktionen av battericeller ska kunna skalas upp och att samverkan med industrin ska öka. Regeringen finansierar projektet med 40 miljoner kronor under året.

Annons

"Vi ska vara ledande i elektrifieringen och den gröna omställningen. Forskning i världsklass och god tillgång till klimatsmart el till konkurrenskraftiga priser gör förutsättningarna för hållbar batteriproduktion i Sverige goda", säger energiminister Anders Ygeman (S) i ett pressmeddelande.

Northvolt bygger just nu en fabrik i Skellefteå, och har sin forskningsavdelning i Västerås.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons