Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Nyfödda smittade på sjukhus i Rumänien

Rumänien • Publicerad 7 april 2020
Tio nyfödda barn i Rumänien har smittats av det nya coronaviruset. De misstänks ha blivit smittade av sjukvårdspersonal. Arkivbild.
Tio nyfödda barn i Rumänien har smittats av det nya coronaviruset. De misstänks ha blivit smittade av sjukvårdspersonal. Arkivbild.Foto: Vadim Ghirda/AP/TT

Tio nyfödda barn har smittats av coronaviruset i Rumänien – men deras mödrar har testat negativt. De nyfödda misstänks ha fått viruset från sjukvårdspersonal, som enligt en nybliven mamma inte använde munskydd. Barnen visar inga sjukdomssymptom och de flesta är satta i hemkarantän tillsammans med sina mödrar.

– De två senaste dagarna har det känts som om jag lever i en skräckfilm, säger en mamma till lokala medier.

Annons

Sjukvårdsanställda i landet har under de senaste veckorna slagit larm om att det råder brist på skyddsutrustning. Av de drygt 4 000 personer i Rumänien som bekräftats som smittade av det nya coronaviruset arbetar omkring 700 sjukvården.

Totalt har 182 personer avlidit i sviterna av coronaviruset i Rumänien.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons