Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Nytt oljeavtal mellan Saudiarabien och Ryssland "nära"

Ekonomi • Publicerad 6 april 2020
Oljepriset har fallit i coronavirusets spår. Arkivibild
Oljepriset har fallit i coronavirusets spår. ArkivibildFoto: Hasan Jamali/AP/TT

Saudiarabien och Ryssland är "mycket nära" ett avtal om minskning av oljeproduktionen, uppger vd:n för den statliga ryska fonden RDIF i en intervju med CNBC. Kirill Dmitriev säger att "hela marknaden förstår hur viktigt det här avtalet är och det kommer att ge stabilitet". Ett möte mellan oljekartellen Opec och dess bundsförvanter var egentligen tänkt att äga rum i dag, måndag, men ska nu enligt CNBC i stället ske på torsdag senare i veckan.

Bakgrunden till oljeprisets fall är en konflikt mellan just Ryssland och Saudiarabien där förhandlingarna kring oljeproduktionen bröt samman. Det låga oljepriset fick USA:s president Donald Trump att så sent som i helgen hota med strafftullar på råolja om priserna fortsätter att vara låga vilket i sig är problematiskt för de amerikanska oljeproducenterna och amerikansk ekonomi.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons