Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ökning av coronafall i Kina

Kina • Publicerad 5 april 2020
En anställd vid Babaoshans revolutionskyrkogård i Peking sprejar desinficeringsmedel vid en kö för besökare under Qingmingfesten i lördags.
En anställd vid Babaoshans revolutionskyrkogård i Peking sprejar desinficeringsmedel vid en kö för besökare under Qingmingfesten i lördags.Foto: Andy Wong/AP/TT

30 nya fall av coronasmitta rapporterades från Kina under lördagen, en ökning jämfört med de 19 fall som rapporterades i fredags.

Av de nya fallen gäller 25 personer som rest in i Kina från utlandet medan resterande fem alltså smittats i Kina, samtliga i provinsen Guangdong, enligt myndigheterna.

Annons

Det är låga siffror jämfört med i februari då epidemin i landet var som värst och hundratals nya fall registrerades varje dag. Men den nya ökningen visar på hur svårt det är att hålla nere spridningen trots Pekings drastiska åtgärder.

Smitta som förs in utifrån och patienter som bär på viruset utan att veta om det har de senaste veckorna varit de största orosmomenten i Kina. Inresor för utlänningar har kraftigt begränsats, men de flesta "importerade" fallen rör kinesiska medborgare som återvänt hem.

Peking har också uppmanat lokala myndigheter att försöka identifiera och isolera smittade personer utan symptom.

Totalt har närmare 82 000 fall av smitta och över 3 300 dödsfall rapporterats i landet sedan utbrottet startade i Wuhan i Hubeiprovinsen i december.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons