Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Oljebolagen sätter sitt hopp till Trump

Ekonomi • Publicerad 2 april 2020
Det saudiska oljebolaget Aramco sålde rekordmycket olja på onsdagen. Arkivbild.
Det saudiska oljebolaget Aramco sålde rekordmycket olja på onsdagen. Arkivbild.Foto: Amr Nabil/AP/TT

Efter att ha befunnit sig i fritt fall sedan årsskiftet återhämtade sig oljepriset under torsdagen. Vid halv nio på morgonen var priset på Brentolja upp närmare sju procent sedan midnatt, och ett fat kostade 28 dollar.

Förutom oro kring coronapandemin har priset fallit på grund av ett priskrig mellan storproducenterna Saudiarabien och Ryssland. Marknaden sätter nu sitt hopp till USA, där president Donald Trump kommer att hålla möten med landets stora oljebolag. Enligt banken ANZ kommer uppgifter om att den amerikanska energimyndigheten ska hyra ut lagringsutrymme för olja till amerikanska bolag.

Men grundproblemet verkar kvarstå. På onsdagen tog Saudiarabien priskriget till nya nivåer när det statliga oljebolaget Aramco sålde närmare 19 miljoner fat på en dag.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons