Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Oro för en ny virusvåg i Kina

Coronavirus • Publicerad 2 april 2020
Hundratusentals människor i kinesiska Jia drabbas av reserestriktioner sedan nya fall har upptäckts. Bilden är tagen vid plommonträdens blomning i Peking under helgen.
Hundratusentals människor i kinesiska Jia drabbas av reserestriktioner sedan nya fall har upptäckts. Bilden är tagen vid plommonträdens blomning i Peking under helgen.Foto: Andy Wong/AP/TT

Området Jia i den kinesiska provinsen Henan har infört nya reserestriktioner för de runt 600 000 människor som bor där. Åtgärden är ett försök att undvika en andra virusvåg i landet efter uppgifter om att nya personer smittats av coronaviruset.

För att lämna Jia behövs rätt tillstånd, uppger myndigheter på sociala medier. Invånarna får inte heller lämna sina hem för att gå till jobbet om de inte har tillstånd, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Dessutom har alla företag stängts utom de allra nödvändigaste.

Annons

I staden Luohe bekräftades en person smittad i lördags. Den personen ska ha varit i kontakt med två läkare i Jia som sedan testat positivt utan att ha visat symptom.

Henan ligger norr om Hubei där utbrottet av coronavirus började spridas.

Kinas ledning har meddelat att den så snart som möjligt vill få i gång ekonomin igen men har poängterat att det måste vara med hänsyn till införda restriktioner, rapporterar Hongkong-tidningen The South China Morning Post.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons