Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

OS-basen: Ingen garanti för Tokyo-spel 2021

Olympiskt • Publicerad 10 april 2020
Det är inte säkert att OS kan genomföras i Tokyo nästa år om inte Japan har kontroll på coronaviruset, menar Toshiro Muto, vd för OS-organisationen. Arkivbild.
Det är inte säkert att OS kan genomföras i Tokyo nästa år om inte Japan har kontroll på coronaviruset, menar Toshiro Muto, vd för OS-organisationen. Arkivbild.Foto: Issei Kato/AP/TT

Japan är satt i nödläge på grund av coronaviruset. Nu väcks frågor även för OS i Tokyo, som redan är uppskjutet i ett år.

Toshiro Muto, vd för OS-organisationen, säger nämligen att han inte kan garantera att sommarspelen kan arrangeras 2021, även om de skulle skjutas upp ytterligare till slutet av nästa år, skriver nyhetsbyrån AP enligt NTB.

Annons

– Jag tror inte någon är kapabel att säga om det är möjligt att få det (viruset) under kontroll till nästa sommar. Vi är definitivt inte i en position där vi kan ge något klart svar, sade Muto via en tolk på en presskonferens.

OS har skjutits upp från juli–augusti i år till samma tidpunkt nästa år. Spelen ska börja den 23 juli, medan Paralympics inleds den 24 augusti.

Tidigare i veckan utlyste Japans premiärminister Shinzo Abe ett månadslångt nödläge i stora delar av landet för att begränsa coronautbrottet.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons