Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Oslos förskolor ska öppna igen

Norge • Publicerad 14 april 2020
En pojke i Oslo tränar med hjälp av ett tv-spel. I Norge har skolor och förskolor varit stängda sedan den 12 mars för att minska spridningen av det nya coronaviruset.
En pojke i Oslo tränar med hjälp av ett tv-spel. I Norge har skolor och förskolor varit stängda sedan den 12 mars för att minska spridningen av det nya coronaviruset.Foto: Thomas Brun/NTB/Scanpix

Efter att ha varit stängda i över fem veckor börjar förskolorna i Norge att öppna på måndag. Först ut är huvudstadsområdet Oslo där totalt 37 000 barn går i förskola.

– Alla dagis är planerade att öppna under perioden den 20–27 april, bekräftar Oslo kommuns utbildningsansvariga Inga Marte Thorkildsen.

Annons

Norska skolor och förskolor har hållit stängt sedan den 12 mars för att minska smittspridningen av det nya coronaviruset.

Före påsk meddelade regeringen att förskolorna skulle börja öppna den 20 april och skolorna för årskurs 1–4 en vecka senare.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons