Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Österrike ska testa alla på äldreboenden

Österrike • Publicerad 16 april 2020
Österrikes hälsominister Rudolf Anschober, längst till höger i bild bredvid förbundskansler Sebastian Kurz, aviserar omfattande testning på landets äldreboenden. Arkivbild.
Österrikes hälsominister Rudolf Anschober, längst till höger i bild bredvid förbundskansler Sebastian Kurz, aviserar omfattande testning på landets äldreboenden. Arkivbild.Foto: Helmut Foringer/AP/TT

– De kommande veckorna kommer vi vara väldigt inriktade på att testa all personal och alla boende på äldreboenden och sjukhem. Vi talar, mina damer och herrar, om 130 000 människor, säger Österrikes hälsominister Rudolf Anschober.

Österrike har i dag kapacitet att genomföra drygt 10 000 coronatest om dagen enligt Anschober, som uppger att smittspårningen på landets närmare 1 000 äldreboenden ska genomföras så skyndsamt som möjligt.

Annons

– Den internationella erfarenheten har visat att detta är området där risken är som störst, säger hälsoministern.

Med enbart 410 rapporterade dödsfall ser Österrike ut att vara en av de europeiska stater som hittills klarat utbrottet bäst. Landet lättade på tisdagen något på de strikta restriktioner som infördes i mitten av mars, men Anschober varnar för att dessa kan införas igen om smittspridningen tar ny fart.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons