Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Över 10 000 döda i coronpandemin i USA

New Yorks guvernör Andrew Cuomo förlänger införda restriktioner i delstaten till den 29 april, och beslutar att skolor samt de flesta affärer ska vara fortsatt stängda.
Antalet döda i USA på grund av coronapandemin överstiger 10 000 fall.
Coronavirus • Publicerad 6 april 2020
Dödstalet i coronapandemin har stigit till över 10|000 i USA.
Dödstalet i coronapandemin har stigit till över 10|000 i USA.Foto: Steven Senne/AP/TT

Dödssiffran kommer från Reuters som hänvisar till nyhetsbyråns egna beräkningar.

USA har det tredje högsta antalet av dödsfall i världen på grund av covid-19, efter Italien med närmare 16 000 döda och Spanien med drygt 13 000.

Annons

Hittills är omkring 339 000 personer bekräftat smittade i USA enligt universitetet Johns Hopkins beräkningar.

Sjukhus i de värst drabbade områdena har allt svårare att klara av det förvärrade läget. Speciellt utsatt är vården i delstaterna New York, New Jersey, Connecticut samt staden Detroit.

Amiral Brett Giroir som ingår i den amerikanska regeringens coronastab varnar för att nästa vecka kommer att se en topp i antalet sjukhusbesök och i antalet som behöver intensivvård, samt en topp i antalet döda.

En snabbundersökning som USA:s hälsodepartement har genomfört på 323 sjukhus visar att det saknas sjukhusplatser, respiratorer och skyddsutrustning, och att bristerna skapar ett kaosliknande läge för personal och anhöriga.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons