Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Över 150 döda på Stockholms äldreboenden

Coronaviruset • Publicerad 7 april 2020
Coronaviruset finns på 121 boenden i Stockholm. Arkivbild.
Coronaviruset finns på 121 boenden i Stockholm. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

159 personer boende på äldreboenden i Stockholm har avlidit efter att de smittats av det nya coronaviruset, rapporterar SVT Nyheter Stockholm.

Smittan finns på 121 boenden och 632 personer är konstaterat smittade, enligt siffror från regionen som SVT har tagit del av.

Annons

Bilden bekräftas av Stefan Amér, verksamhetschef hos företaget Familjeläkarna som ansvarar för läkarvården på närmare hälften av äldreboendena i regionen.

– Tyvärr ser vi fortsatt smittspridning trots att man följer gällande rekommendationer om basala hygienrutiner och att personal ska stanna hemma när man är sjuk. Vissa äldreboenden gör till och med mer och tar tempen på personal, men ändå har man ökad smittspridning, säger Amér till SVT.

Han efterfrågar utökad skyddsutrustning på äldreboenden och hos hemtjänsten, eftersom personalen ofta kommer nära dem som vårdas.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons