Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Över tusen coronadöda i Belgien

Coronaviruset • Publicerad 2 april 2020
Tomt värre på klassiska Grand Place – Stora torget – i Bryssel, där skarpa restriktioner införts på grund av coronaspridningen. Arkivfoto.
Tomt värre på klassiska Grand Place – Stora torget – i Bryssel, där skarpa restriktioner införts på grund av coronaspridningen. Arkivfoto.Foto: Francisco Seco/AP/TT

Belgien har blivit femte EU-land att registrera över 1 000 döda i covid-19. Efter 183 nya döda på torsdagen – 60 fler än i onsdags – ligger totalsiffran nu på 1 011, meddelas vid hälsomyndigheternas dagliga presskonferens.

Totalt har över 15 000 coronasmittade registrerats i Belgien, där skolor, restauranger och barer varit stängda sedan den 13 mars.

Annons

Diskussioner pågår om utökade krav på att bära ansiktsmask – vilket dock hälsoexperterna ställer sig tveksamma till.

– Det är mycket viktigare att tvätta händerna och hålla avstånd. Maskerna är till liten nytta för vanliga människor på gatan, säger virologen Steven Van Gucht på torsdagens presskonferens, enligt tidningen De Standaard.

Utöver Belgien har Italien, Spanien, Frankrike och Nederländerna redan registrerat över 1 000 döda i covid-19.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons