Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Överklagar dom mot fentanylsäljare

Brott • Publicerad 16 april 2020
Mannen sålde fentanylanalogen förpackad i nässprejsflaskor. Här liknande fentanylflaskor vid Nationellt forensiskt centrum på polisen. Arkivbild
Mannen sålde fentanylanalogen förpackad i nässprejsflaskor. Här liknande fentanylflaskor vid Nationellt forensiskt centrum på polisen. ArkivbildFoto: Jeppe Gustafsson/TT

Domen mot en man från Motala, dömd för tre fall av vållande till annans död efter att han sålt en fentanylanalog, överklagas, rapporterar P4 Jönköping.

Åtalet omfattade ursprungligen elva fall där personer som köpt och brukat drogen dött, och åklagaren vill att hovrätten dömer mannen för samtliga elva fall. Även flera anhöriga har överklagat domen.

Annons

Linköpings tingsrätt friade i slutet av mars mannen i åtta fall, dels då en del av offren även tagit andra preparat, dels då det inte sågs som uteslutet att några av de avlidna begått självmord och att det inte handlat om oavsiktlig överdosering. Straffet blev tre års fängelse.

Fentanylanaloger är olika varianter av det smärtstillande läkemedlet fentanyl. Det är en mycket potent och farlig drog som lett till många dödsfall de senaste åren.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons