Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Pandemin tystar kanoner i Danmark

Danmark • Publicerad 8 april 2020
På drottning Margarethes födelsedag den 16 april brukar det skjutas salut i Danmark. Men i år ställs saluteringen in med hänvisning till virusrestriktioner. Arkivbild.
På drottning Margarethes födelsedag den 16 april brukar det skjutas salut i Danmark. Men i år ställs saluteringen in med hänvisning till virusrestriktioner. Arkivbild.Foto: Kim Agersten/AP/TT

Danmarks drottning Margarethe fyller 80 år den 16 april och det brukar firas med kanonsalut från Kronborg slott i Helsingör. Men i år sätter coronaviruset stopp för traditionen. Detsamma gäller kanonavfyrningen vid batteriet Sixtus i Köpenhamn, skriver Helsingör Dagblad.

Beslutet har fattats av kungahuset och anledningen är de rådande restriktioner som införts för att hålla nere smittspridningen.

– Vi kommer att hålla krutet torrt till nästa år, lovar överste Torben Dixen Møller.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons