Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Peab drar tillbaka utdelningsförslag

Osäkerheten kring coronakrisens ekonomiska effekter har fått Peabs styrelse att dra tillbaka förslaget till årsstämman om ordinarie utdelning på 4:20 kronor per aktie, skriver byggkoncernen i ett pressmeddelande.
Ekonomi • Publicerad 7 april 2020
Byggkoncernen Peab drar tillbaka förslag om kontantutdelning. Arkivbild
Byggkoncernen Peab drar tillbaka förslag om kontantutdelning. ArkivbildFoto: Johan Nilsson/TT

"Peab har fram tills idag påverkats relativt lite av coronaviruset då merparten av produktionen är i gång. De långsiktiga effekterna av coronaviruset är däremot mycket svåra att bedöma och kommer bland annat att styras av orderingångens utveckling samt försäljningen av egenutvecklade bostäder och projekt", skriver Peab.

Den extra utdelningen av samtliga aktier i det nybildade fastighetsbolaget Annehem Fastigheter har redan tidigare skjutits upp av Peab.

Annons

"Strategin att bilda bolaget, dela ut och börsnotera bolaget ligger fast. Dock sköts beslutet om själva utdelningen och börsnoteringen fram tills osäkerheten minskat samt förutsättningarna förbättrats".

Enligt Peab kan det bli aktuellt med krisåtgärder som korttidspermitteringar och utbildningsinsatser, beroende på hur marknaden utvecklas.

"Peabs finansiella position är fortsatt stark och verksamheten bedrivs på marknader med långsiktigt goda förutsättningar för tillväxt", skriver vd Jesper Göransson i en kommentar.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons