Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Två anhållna efter dödsskjutning i Norrköping

Två män har anhållits sedan en man i 40-årsåldern skjutits ihjäl i Norrköping. Händelsen skedde inför ögonen på flera personer vid en snabbmatsrestaurang.
Brott • Publicerad 10 april 2020
En man sköts till döds i Norrköping. Arkivbild.
En man sköts till döds i Norrköping. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Skottlossningen inträffade vid 23-tiden på en parkering i ett handelsområde i Ingelsta i Norrköping. Där hittades en svårt skadad man vid en bil med krossade rutor. Han fördes till sjukhus men avled senare. Under natten har polisen bedrivit ett intensivt utredningsarbete som har resulterat i gripanden.

– Vi har två stycken frihetsberövade som är anhållna sedan i morse, säger Mattias Granqvist, chef för Norrköpings lokalpolisområde, till TT.

Annons

Det är två män som anhållits misstänkta för dådet, men han vill inte gå ut med deras ålder och bakgrund eller hur gripandena gick till.

.– Vi kommer att behöva hålla åtskilliga förhör med dem framöver.

Det finns flera vittnen till händelsen men polisen vill gärna komma i kontakt ytterligare personer som har sett någonting men som inte pratat med polisen.

"Det är kritiskt"

Strax efter skottlossningen kom larm om en brinnande bil i Åby, cirka sju kilometer norr om Norrköping. Det finns misstankar om att det är flyktbilen som gärningsmannen satte i brand, rapporterar Aftonbladet.

– Vi bekräftar ingen koppling men självfallet undersöker vi den. Vi är jätteintresserade av vad den kan ha med detta att göra, säger Mattias Granqvist.

Han vädjar till allmänheten om tips om den brinnande bilen, eller om människor uppfattat ett fordon som kört fort i området. Alla iakttagelser kan vara intressanta.

– De första dygnen är kritiska för att vi ska nå framgång.

Dömd tidigare

Den 40-årige mannen är tidigare dömd för brott och känd av polisen, som tar höjd för att händelsen kan utlösa fler brott.

– Jag kan inte säga att det är en del av en uppgörelse, men vi tittar tidigt på om det händer något i kriminella miljöer. Vi sitter inte still och väntar, säger Mattias Granqvist.

Händelsen utreds som mord. Att det skedde på öppen gata framför flera personer som befann sig på en snabbmatsrestaurang är förskräckligt, säger Granqvist och menar att risken ökar för att andra ska träffas.

– Alla gärningar av den här kalibern är hemska, att man inte visar någon hänsyn eller respekt. Det är avskyvärt att det sker.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons