Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Perstorp producerar desinfektionsmedel

Ekonomi • Publicerad 8 april 2020
Etanol till hand- och ytdesinfektionsmedel som Perstorp ska börja leverera i påsk hämtas från The Absolut Companys anläggning i Nöbbelöv utanför Kristianstad.
Etanol till hand- och ytdesinfektionsmedel som Perstorp ska börja leverera i påsk hämtas från The Absolut Companys anläggning i Nöbbelöv utanför Kristianstad.Foto: Johan Nilsson/TT

Kemiföretaget Perstorp startar storskalig produktion av hand- och ytdesinfektion till svensk sjukvård, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Den första leveransen väntas vara levererad till Socialstyrelsen efter påsk och Perstorp kommer bara ta ut ett självkostnadspris för produkterna.

Annons

"Med kapacitet på över 2 miljoner liter i månaden är siktet inställt på att lösa vårdens brist på desinfektionsmedel på nationell nivå", skriver Perstorp.

"Produktionskapaciteten förväntas överträffa sjukvårdens nuvarande brist på desinfektionsmedel för såväl händer som ytor, och produkterna erbjuds till självkostnadspris", tillägger bolaget.

Produktionen har redan inletts och kommer att pågå så länge Socialstyrelsen uppger att det finns ett behov, enligt Perstorp.

Etanolen som används levereras av Absolut. Den blandas med ingredienser från bland annat Exxon Mobil och Univar Solutions. Förpackning görs av Lefab Production och transporterna till Socialstyrelsen kommer att skötas av Bertschi, Scandibulk och Eurolink AB till Socialstyrelsen.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons