Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

PL-klubben: "Våra pengar tar slut i augusti"

Läget är minst sagt prekärt i Burnley på grund av coronapandemin.
Om Premier League inte återupptas kommer den engelska ligatian att ha helt slut på pengar i slutet av sommaren.
Fotboll • Publicerad 4 april 2020
James Tarkowski (höger) och hans Burnley har det tungt ekonomiskt på grund av coronakrisen. Arkivbild.
James Tarkowski (höger) och hans Burnley har det tungt ekonomiskt på grund av coronakrisen. Arkivbild.Foto: Martin Rickett/AP/TT

– Faktum är att om vi inte avslutar den här säsongen och inte får ett startdatum för nästa säsong så kommer vi som klubb att ha slut på pengar i augusti, säger klubbens ordförande Mike Garlick till Sky Sports.

Premier League meddelade i veckan att säsongen kommer återupptas när det bedöms vara tillräckligt säkert, med hänvisning till den okontrollerade smittspridningen.

Annons

Burnley meddelar att det handlar om en total förlust på 50 miljoner pund (drygt 620 miljoner kronor) om säsongen inte fullbordas.

– Det handlar inte bara om Burnley eller någon annan klubb längre. Det handlar om hela fotbollens ekosystem, från Premier League och nedåt och näringslivet som lever på det ekosystemet, säger Garlick.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons