Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Potter sänker lönen för att rädda jobben

Fotboll • Publicerad 2 april 2020
Sverigebekantingen Graham Potter går ner i lön i Brighton i Premier League. Arkivbild.
Sverigebekantingen Graham Potter går ner i lön i Brighton i Premier League. Arkivbild.Foto: Jon Super/AP/TT

Tidigare Östersundstränaren Graham Potter drar nu sitt strå till stacken i coronakrisen. Engelsmannen, som är manager för Premier League-klubben Brighton, sänker sin lön i april, maj och juni.

"Det medför att ingen av vår personal behöver gå ner i lön under den här ovissa tiden för vår verksamhet", skriver klubbens ordförande Tony Bloom i ett uttalande på Brightons hemsida.

Annons

Även klubbens vice ordförande och sportchef går ner i lön under perioden.

"Det är en förmån att få arbeta för en av de bästa klubbarna i en så svår tid så det är helt rimligt att vi gör det vi kan för att minska den finansiella bördan för Tony", skriver trion i ett gemensamt uttalande.

Graham Potter tränade Östersunds FK mellan 2010 och 2018 innan han värvades till Swansea i engelska andraligan. I fjol tog han över huvudansvaret för Brighton som ligger på 15:e plats med nio matcher kvar av årets Premier League.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons