Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Prinsessan Sofia redo att hjälpa till i vården

Coronaviruset • Publicerad 16 april 2020
Prinsessan Sofia tillsammans med Gustav Westöö, leg. sjuksköterska och Anna Kyhlstedt, undersköterska på Sophiahemmet.
Prinsessan Sofia tillsammans med Gustav Westöö, leg. sjuksköterska och Anna Kyhlstedt, undersköterska på Sophiahemmet.Foto: Jonas Ekströmer/TT

När SAS permitterade stora delar av personalen erbjöds några möjlighet att gå en tre dagar lång sjukvårdsutbildning på Sophiahemmet Högskola. Men en av de senaste kursdeltagarna har en helt annan bakgrund.

Prinsessan Sofia har också gått kursen och är redo att rycka in för att hjälpa vårdpersonalen.

Annons

"Prinsessan Sofia är på Sophiahemmet för att avlasta de ordinarie medhjälparna där hjälp behövs", skriver hovets informationssekreterare Johan Tegel till TT.

Den första kursomgången hade 30 platser, men det stora intresset gjorde att ytterligare utbildningsomgångar snabbt arrangerades.

Kursdeltagarna har fått lära sig om infektions- och virussjukdomar. De har också gått igenom hygienregler och sekretess och hur man bemöter patienter och deras närstående.

Prinsessan Sofia är sedan 2016 hedersordförande för Sophiahemmet. Hon efterträdde prinsessan Christina, fru Magnusson, som varit hedersordförande sedan 1972.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons