Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Programledaren Adam Alsing död i covid-19

Programledaren Adam Alsing har avlidit i sviterna av covid-19. Han blev 51 år.
Coronaviruset • Publicerad 15 april 2020
Programledaren Adam Alsing har avlidit i sviterna av covid-19. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT
Adam Alsing blev 51 år. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT
"Han var en enormt fin person på alla sätt och vis", säger vännen och kollegan Anders Timell om Adam Alsing. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT
Adam Alsing inledde sin programledarkarriär i tv i början på 1990-talet. Arkivbild.Foto: Bertil Ericson/TT
2006 tog Adam Alsing över långköraren "Jeopardy" efter tidigare programledaren Magnus Härenstam. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg / TT

"Det är med stor sorg och enorm saknad vi tvingas meddela att vår älskade Adam inte längre finns med oss. Efter ett par veckors kamp mot covid-19 avled Adam under onsdagen", säger Alsings anhöriga i ett uttalande.

"Familj och anhöriga vill tacka den fantastiska personalen som gav Adam vård under hans vistelse på Södersjukhuset i Stockholm. Vi vill också vädja om respekt av vårt privatliv under denna tid av sorg och stillhet."

Ledde dejtingprogram

Annons

Adam Alsings tv-karriär inleddes på den då nystartade kanalen TV4 med underhållningsprogrammet "Twist & shout" 1990. Han blev sedan "hela Sveriges favoritkopplare" när han ledde dejtingprogrammen "Tur i kärlek" och "Casanova" i samma kanal.

I "Tur i kärlek" jobbade Alsing tillsammans med Agneta Sjödin, som gjorde sin programledardebut.

– Han var mer erfaren och tog verkligen hand om mig, han var stabil att stå bredvid. Det känns så chockartat att det här har hänt, jag kan nästan inte ta in det. Jag tänker på hans familj, säger hon till TT.

Sjödin minns när hon och Alsing tränade på samma gym under en period.

– Då hade han gjort en knäoperation och skulle rehabilitera för att kunna träna igen, och då märkte jag att han var en riktig fighter, envis.

Alsing fick även äran att ta över stafettpinnen i frågesportsprogrammet "Jeopardy" 2006 efter tidigare programledaren Magnus Härenstam.

Men det var i radioetern som Adam Alsing först gjorde sig ett namn, och han hördes flitigt i olika program genom åren. Bland annat "Äntligen morgon" i Mix Megapol, där han var programledare tillsammans med Anders Timell och Gry Forssell

– Det är helt overkligt att det kan bli så här. Usch, jag är fortfarande i chock. Tankarna går till hans familj, världens finaste killar och frun, det måste vara hemskt för dem, säger Timell.

"Enormt fin person"

Anders Timell minns kollegan som en varm och kärlekfull person.

– Han var en enormt fin person på alla sätt och vis, det gick alltid att prata med honom och han hade alltid tid för både mig och andra. Om någon kom fram på stan hade han alltid tid att prata eller hjälpa till.

Annons

I slutet av mars stod Adam Alsing över medverkan i sin podcast "Adam och kompani" med hänvisning till att han var "hemma och lite snorig". Följande vecka rapporterade poddens Instagramkonto att programledaren fortfarande var småförkyld och därför höll sig hemma. Det blev aldrig något nytt avsnitt för Alsing.

"Jag älskar dig. Är helt förkrossad. Tack för allt du gett mig Adam. Jag kan inte förstå eller ta in", skriver Vanessa Falk, som ledde "Adam och kompani" tillsammans med Alsing och Daniel Breitholtz, på Instagram.

"Familjen vädjar med all önskad tydlighet om respekt för sorgearbetet och kommer inte att lämna några ytterligare kommentarer. Frågor hänvisas till Daniel Lagerqvist, kommunikationschef på Discovery och Kanal 5", skriver Alsings familj.

Fakta: Adam Alsing

Född 1968 i Karlstad.

Var programledare för bland annat "Tur i kärlek", "Casanova", "Big brother", "Adam live", "Jeopardy" och "Arga snickaren med Adam Alsing" i tv.

I radio hördes han bland annat i programmen "Rix morronzoo" på Rix FM och "Äntligen morgon" på Mix Megapol.

Gjorde podcasten "Adam och kompani" tillsammans med Vanessa Falk och Daniel Breitholtz.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons