Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Rasismanklagad tränare får jobb i KHL

Publicerad 15 april 2020
Förre Calgarytränaren Bill Peters får nytt jobb i KHL. Arkivbild.
Förre Calgarytränaren Bill Peters får nytt jobb i KHL. Arkivbild.Foto: Liam Richards

Bill Peters tvingades avgå som tränare från NHL-klubben Calgary efter anklagelser om rasism från den förre SHL-spelaren Akim Aliu.

Nu har Peters fått nytt jobb i ryska KHL-klubben Avtomobilist från Jekaterinburg. Kontraktet sträcker sig över två år, meddelar klubben.

Annons

Det var i november i fjol som Peters tvingades avgå efter anklagelser om både rasism och fysiska övergrepp mot Aliu för tio år sedan.

"Även om det var en enstaka incident som jag genast ångrade tar jag ansvar för vad jag sa", skrev han i en ursäkt innan han avgick.

Peters var inte den enda tränaren som tvingades bort från NHL efter liknande anklagelser.

Även stjärntränaren Mike Babcock sparkades från Toronto och i efterhand kom flera vittnesmål hur han använt fysiska övergrepp och rena terrorn mot spelare, bland annat gick Johan Franzén ut och berättade hur illa behandlad han blivit av Babcock under sin tid i Detroit.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons