Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Rättsligt råd tillfrågas om mordåtalad mamma

Brott • Publicerad 7 april 2020
Domen kommer att dröja för den mamma i Halmstad som åtalats för att ha mördat sin fyraårige son. Arkivbild.
Domen kommer att dröja för den mamma i Halmstad som åtalats för att ha mördat sin fyraårige son. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani / TT

Domen kommer att dröja för den mamma i Halmstad som åtalats för att ha mördat sin fyraårige son. Halmstads tingsrätt begär att Socialstyrelsens rättsliga råd yttrar sig om hennes psykiska tillstånd.

Kvinnan har redan genomgått två rättspsykiatriska undersökningar, en mindre som gjordes i ett tidigt skede och en mer omfattande som gjordes senare. Den första undersökningen tydde på att kvinnan inte led av en allvarlig psykisk störning vid brottet och inte heller vid undersökningstillfället. Den andra undersökningen kom fram till motsatt resultat.

Annons

– Under sådana förhållanden måste vi, anser jag, ta fram det ytterligare material man kan få och det är från Socialstyrelsens rättsliga råd, säger lagman Pia Johansson till TT.

Halmstad tingsrätt vill att yttrandet ska vara klart senast den 5 maj.

Kvinnan har erkänt att hon dödade sin son, men bestrider ansvar med hänvisning till att hon saknade uppsåt.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons