Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Renoveringen av Stadsteatern kan bli försenad

Kultur • Publicerad 7 april 2020
Coronakrisen kan ställa till det för renoveringen av Kulturhuset Stadsteatern. Arkivbild.
Coronakrisen kan ställa till det för renoveringen av Kulturhuset Stadsteatern. Arkivbild.Foto: Hasse Holmberg

När en leverantör gick i konkurs blev renoveringen av Kulturhuset Stadsteatern försenad och de fick skriva avtal med ett nytt företag. Bland annat handlar det om att byta Stora scenens övermaskineri. Nu riskerar coronakrisen att sakta ner takten ytterligare, vilket kan påverka nyinvigningen som är beräknad till den 18 september. Det skriver Dagens Nyheter.

– I nuläget har jag inte fått någon rapport kring om renoveringen kommer att bli försenad, men jag är förberedd på det. Det är ju väldigt speciella arbeten som krävs och mycket logistik, säger Maria Sid, teater- och scenkonstchef på Kulturhuset Stadsteatern till tidningen.

Annons

Just nu följer renoveringen tidsplanen, men ett orosmoment är att det inte ska gå att transportera material då många länder i Europa har stängt sina gränser.

– Om inte det kommer att fungera – vad gör vi då? Det är det vi tittar på just nu, säger Jesper Larsson, Stadsteaterns vd, till DN.

Enligt Maria Sid kommer de att öppna i någon form av höst, även om renoveringen drar ut på tiden. Det kan bland annat handla om att flytta verksamheten från Stora scenen till de mindre scenerna.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons