Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Restriktioner lättas upp i Schweiz

Schweiz • Publicerad 16 april 2020
Schweiz förbundspresident Simonetta Sommaruga. Arkivbild.
Schweiz förbundspresident Simonetta Sommaruga. Arkivbild.Foto: Peter Klaunzer/AP/TT

Schweiz lättar från den 27 april gradvis på de restriktioner som införts i syfte att begränsa spridningen av coronaviruset. Bland annat kommer sjukhus att tillåtas att genomföra ej brådskande operationer.

Frisersalonger, massagesalonger och vissa andra verksamheter där fysisk kontakt mellan människor sker kommer också att kunna öppna.

Annons

– Spridningen av coronaviruset har saktats ned och våra sjukhus är inte belastade till bristningsgränsen, säger förbundspresident Simonetta Sommaruga.

I ett andra och tredje skede kommer grundskolor och universitet att öppnas.

Regeringen ser också över om förbudet för folksamlingar på över fem personer ska lättas upp, men besked om detta väntas först i slutet av maj.

– Vi vill inte äventyra de framsteg vi gjort hittills det är därför vi ber folk att fortsätta hålla avstånd och att följa de hygienföreskrifter vi infört, säger Sommaruga.

Närmare 27 000 fall av covid-19 har konstaterats i Schweiz. Drygt 1 000 personer har avlidit i sviterna av sjukdomen.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons