Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Riksteatern gör podd med kittlande välbehag

Kultur • Publicerad 2 april 2020
Riksteatern släpper ASMR-podcasten "Rummet". Pressbild.
Riksteatern släpper ASMR-podcasten "Rummet". Pressbild.Foto: Riksteatern

Podcasten "Rummet" är en ASMR-upplevelse inspirerad av Riksteaterns repertoar, som tidigare i våras ställdes in. Det går nu istället att lyssna på "Stormen", "Natten" och "Nedbäddat", omgjorda till alternativ ljudupplevelser.

ASMR står för Autonomous sensory meridian response och är ljudklipp (och filmer) som kan framkalla stort välbehag, ofta med en kittlande känsla genom kroppen.

Annons

"Podden är en del i Riksteaterns digitala satsning, att skapa upplevelser för alla överallt – även digitalt. Och i dessa osäkra tider kanske "Rummet" kan bidra med att lindra stress och oro och få lyssnaren att koppla av en stund, kanske känna sig omhändertagen om man känner sig ensam", säger Robin Olsson, chef för enheten PR och kommunikation på Riksteatern, i ett pressmeddelande.

Nästa vecka släpps "Det inre" och "Bebisbubblan". Podcasten produceras i samarbete med produktionsbolaget Munck Studios och finns att lyssna på hos Acast.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons