Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Riksteaterns föreställningar visas digitalt

Teater • Publicerad 17 april 2020
Riksteatern släpper föreställningar digitalt. Arkivbild.
Riksteatern släpper föreställningar digitalt. Arkivbild.Foto: Dan Hansson/SvD/TT

Riksteatern tillgängliggör delar av den inställda vårrepertoaren digitalt.

Föreställningarna som kommer att visas på nätet är de som precis hade hunnit börja spelas, innan de ställdes in på grund av coronaviruset.

Annons

"Det är underbart att publiken nu på alternativa sätt kan ta del av en bit av vårens inställda repertoar. Det är inte bara föreställningar utan även andra format som vi nu erbjuder digitalt", säger Riksteaterns teaterchef Dritëro Kasapi enligt ett pressmeddelande.

Föreställningarna som kan ses via Riksteaterns hemsida är "Tanblues", "Eddan", "Du har hela livet, habibi", "Domedagen – en trallvänlig talkshow", "Buhu" och "Stank".

Tidigare i april lanserade Riksteatern podcasten "Rummet", där delar av vårens repertoar gjorts om till så kallade ASMR-upplevelser. ASMR står för Autonomous sensory meridian response och är ljudklipp (och filmer) som kan framkalla en välbehagskänsla i kroppen.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons