Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Så fortsätter rysk balett – trots corona

Kultur • Publicerad 9 april 2020
Dansarna på Michailovskijteatern fortsätter uppträda – i köksmiljö. Arkivbild.
Dansarna på Michailovskijteatern fortsätter uppträda – i köksmiljö. Arkivbild.Foto: Dan Hansson / SvD / TT

Man kan ta dansarna från baletten, men man kan inte ta baletten från dansarna – det verkar i alla fall gälla de som är verksamma vi Michailovskijteatern i Ryssland. Trots att teatern är stängd på grund av coronaviruset fortsätter showen – från dansarnas kök.

Ett inslag från BBC visar hur de uppträder från sina hem, filmklipp som har blivit virala på sociala medier i Ryssland. Berättarrösten beskriver det som "Mindre klassiskt, mer kök" och "Don Quijote i middagstid". Klippen visar även en scen från baletten "Giselle", den stora skillnaden från originalet är att dansaren håller i en kastrull med ryska dumplings.

"Vi måste fortsätta vara positiva, det är budskapet. Livet är tufft nu, men ett gott humör och ett sinne för humor kan rädda världen", säger Ivan Vasiliev, dansare vid Michailovskijteatern i Ryssland.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons