Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Sanders ställer sig bakom Bidens kandidatur

USA • Publicerad 13 april 2020
Bernie Sanders och Joe Biden har utkämpat många hårda dueller i debatterna under valrörelsen. Arkivbild.
Bernie Sanders och Joe Biden har utkämpat många hårda dueller i debatterna under valrörelsen. Arkivbild.Foto: Evan Vucci/AP/TT

Fem dagar efter att han kastat in handduken i kampen om att bli president ställer sig Bernie Sanders nu bakom Joe Bidens kandidatur. De två var rivaler under valrörelsen men Sanders säger sig nu vilja ena partiet.

Tillsammans framträdde de båda demokraterna i en sändning på Bidens hemsida.

Annons

– Ditt stöd betyder väldigt mycket. Du är den starkaste rösten för ett mer rättvist USA, sade Biden.

I samband med att han avslutade försöket att bli presidentkandidat konstaterade Sanders att hans namn står kvar på valsedlarna i de resterande primärvalen. Detta för att samla så många delegater som möjligt och genom det påverka partiprogrammet.

– Vi ska påverka partiprogrammet. Men sedan ska vi enat arbeta för att besegra Donald Trump, den farligaste presidenten i USA:s historia, sade Sanders då.

Att Vermontsenatorn så här långt i förväg går ut och stödjer sin tidigare huvudkonkurrent skiljer sig stort från läget 2016. Då väntade Sanders till kvällen innan konventet då hon skulle väljas med att ställa sig bakom Hillary Clinton som presidentkandidat.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons