Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Scenkonstnärers coronavardag ska dokumenteras

Kultur • Publicerad 3 april 2020
Scenkonstmuseet vill bevara coronaupplevelser i kulturlivet för framtiden. Arkivbild.
Scenkonstmuseet vill bevara coronaupplevelser i kulturlivet för framtiden. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson / TT

Är du scenkonstnär? Plocka upp mobilen och filma en snutt ur ditt liv. Som ett led i uppdraget att dokumentera svensk scenkonst och bevara den för framtiden uppmanar Scenkonstmuseet nu professionella aktörer inom teater, musik och dans att berätta om sin vardag och hur de har påverkats professionellt och personligen i coronakrisens spår.

"Scenkonsten går igenom en kris som vi i nuläget inte ens kan ana vidden av. Genom insamlingen vill vi skapa en bild för framtiden att se tillbaka på", säger Scenkonstmuseets chef Christina Kåremo Sköldkvist, i ett pressmeddelande.

Annons

Det insamlade materialet arkiveras och kommer att finnas tillgängligt för forskning. Insamlingen är del i en bredare satsning tillsammans med Svenskt visarkiv och Musik- och teaterbiblioteket.

Scenkonstmuseet invigdes i februari 2017 och ingår i myndigheten Musikverket.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons