Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Seger: "Vill inte belasta sjukvården"

Det ska inte spelas fotbollsmatcher på seniornivå just nu, säger Folkhälsomyndigheten.
Landslagskaptenen Caroline Seger var tveksam till spel redan före beskedet.
Fotboll • Publicerad 16 april 2020
Caroline Seger. Arkivbild.
Caroline Seger. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Till helgen har Rosengård något motvilligt planerat in en träningsmatch mot Växjö. Men efter Folkhälsomyndighetens förtydligande på torsdagen – "seniora matcher får vänta tills läget är betydligt lugnare än i dag" sade statsepidemiolog Anders Tegnell – lär den inte bli av.

Caroline Seger, lagkapten såväl i Malmöklubben som i landslaget, kände redan tidigare viss olust inför att spela matcher, med tanke på risken för smittspridning.

Annons

– Jag vill ta mitt samhällsansvar. Även om jag är en fotbollsspelare och fotbollen är en stor aktör i samhället, så vill jag fortfarande vara en spelare som tar mitt ansvar så att man inte belastar sjukvård och omsorg. Så att vi kan klara oss helskinnade ur det här, säger Seger.

Känsla av maktlöshet

Hon litar på att den som bestämmer tar kloka beslut under coronakrisen, men hade gärna sett att spelarna fick vara mer delaktiga i processen.

– Det är vi som ska gå ut och spela och utsätta oss för det här. Alla som tar beslut över huvudet på oss är sponsorer, förbund och olika aktörer. På så sätt känner man sig ganska maktlös som fotbollsspelare. Vi ska bara gå ut och göra vårt jobb utan att någon egentligen går ut och frågar ”Vad vill ni, hur känner ni, hur mår ni?”, säger Seger.

"Ställ in cupen"

Hon vill också att Svenska fotbollförbundet redan nu ställer in Svenska cupen på damsidan. Den preliminära planen är att cupspelet ska återupptas i slutet av maj.

– Cupen är inte av intresse för vår del. Den ger inte någon Europaplats, som på herrsidan. För oss är det bra matcher och lite pengar till den som vinner, men som det ser ut nu kan man skippa cupen och fokusera på seriespelet. Jag ser hellre att man skänker de pengarna (för cupen) till bättre behövande.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons