Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Selena Gomez: Jag är bipolär

Nöje • Publicerad 4 april 2020
Selena Gomez har berättat om sin diagnos för Miley Cyrus och hennes Instagramföljare. Arkivbild.
Selena Gomez har berättat om sin diagnos för Miley Cyrus och hennes Instagramföljare. Arkivbild.Foto: Richard Shotwell/Invision/AP

Under ett Instagramsänt samtal med artistkollegan Miley Cyrus berättade Selena Gomez på fredagen att hon är bipolär. 27-åringen beskrev hur tacksam hon var över att äntligen har förstått vad det var som orsakat henne så stort lidande i så många år.

Selena Gomez har pratat offentligt om sin psykiska ohälsa förut men i Cyrus samtalsserie "Bright minded" fastslog hon för första gången en exakt diagnos. Tack vare behandling på ett sjukhus i Massachusetts efter ett sammanbrott 2018 har hon nu lärt sig mer om sin sjukdom och kan hantera den bättre.

Annons

– Ju mer information jag får desto bättre kan jag hantera det, det skrämmer mig inte utan hjälper mig, säger Selena Gomez.

Hon upptäcktes 2004 av Disney Channel och har sedan dess medverkat i olika tv-serier och filmer. 2009 debuterade hon som sångare i bandet Selena Gomez & the Scene och har släppt flera album. 2016 tvingades hon till ett uppehåll i karriären till följd av depression efter att ha diagnosticerats med en autoimmun sjukdom. Året efter genomgick hon en njurtransplantation.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons