Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Real följer andras exempel – sänker lönerna

Fotboll • Publicerad 8 april 2020
Real Madrids lagkapten Sergio Ramos är en av spelarna som går ner i lön för att avlasta klubben under coronapandemin. Arkivbild.
Real Madrids lagkapten Sergio Ramos är en av spelarna som går ner i lön för att avlasta klubben under coronapandemin. Arkivbild.Foto: Alberto Saiz/AP/TT

Real Madrid gör som flera andra fotbollsklubbar i spanska La Liga och sänker sina löner. Spelare och ledare har gått med på att gå ner i lön med mellan 10 och 20 procent för att klubben ska slippa sänka lönerna för andra anställda under coronapandemin, skriver Real i ett uttalande.

Lönesänkningen är mindre än hos andra klubbar i ligan. Sevilla kapar till exempel lönerna med upp till 70 procent, något som också Barcelonas spelare har bestämt sedan tidigare. I Sevillas fall gäller det såväl tränare och spelare som andra runt A-lagstruppen.

Annons

Med ligan uppskjuten på obestämd tid och enorma inkomstbortfall för klubbarna är åtgärderna nödvändiga, anser Sevillas klubbledning.

Enligt spansk lag kan arbetsgivare sänka lönen med upp till 70 procent under extrema omständigheter.

Javier Tebas, ligaordföranden, sade i tisdags att han väntar sig att de allra flesta klubbar i högsta serien kapar lönerna rejält.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons