Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Sjöfartsverket delar ut skyddsmasker

Coronaviruset • Publicerad 3 april 2020
Sjöfartsverket delar ut sina skyddsmasker. Här verkets underhållsfartyg Fyrbjörn som håller fyrarna längs landets kuster i gott skick. På bilden är det Rödögubbens fyr som får besök. Arkivbild.
Sjöfartsverket delar ut sina skyddsmasker. Här verkets underhållsfartyg Fyrbjörn som håller fyrarna längs landets kuster i gott skick. På bilden är det Rödögubbens fyr som får besök. Arkivbild.Foto: MATS ANDERSSON / TT

1 000 skyddsmasker från Sjöfartsverket kommer att delas ut till Socialstyrelsen och Region Skåne. Myndigheten ska också skänka andra skydd, som skyddsväskor, och vätskeskydd, enligt ett pressutskick.

– Ja, det är från vårt eget lager, där har vi haft det här materialet, säger Sjöfartsverkets presschef Carl-Johan Linde till TT och fortsätter:

Annons

– Det är viktigt att vi också kan dra vårt strå till stacken och hindra vidare spridning.

750 av skyddsmaskerna skickas till Socialstyrelsen, resten fördelas till region Skåne och Västra Götland, enligt verket.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons