Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Sjögran vill att svenska cupen ställs in

Rosengårds sportchef Therese Sjögran hade helst sett att svenska cupen ställts in.
Fotboll • Publicerad 16 april 2020
Therese Sjögran. Arkivbild.
Therese Sjögran. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Preliminärt ska cupspelet återupptas i slutet av maj, men läget är i högsta grad oklart med tanke på den pågående coronapandemin.

Rosengård har tidigare kritiserat planerna att börja så tidigt och har inte spelat några träningsmatcher på sistone. Men nu planerar klubben ändå aningen motvilligt för en match mot Växjö på söndag.

Annons

– Om Svenska fotbollförbundet håller fast vid linjen att Svenska cupen ska spelas i maj, behöver vi motstånd, säger ordföranden Håkan Wifvesson till Sydsvenskan.

Läget kan dock ändras efter ett möte som fotbollsförbundet ska ha på fredag.

– Vi hade önskat att Svenska fotbollförbundet haft det där mötet tidigare. Vi vill ha tydliga direktiv och riktlinjer och inte egentolkningar från olika distrikt. Tycker inte att det är hållbart, säger Sjögran.

Rosengård har tidigare avvaktat med korttidspermitteringar, men spelare och kanslipersonal korttidspermitteras nu på 60 procent, enligt Sydsvenskan.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons