Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Skyddstopp hävt på Östra sjukhuset i Göteborg

Coronaviruset • Publicerad 2 april 2020
Östra sjukhuset i Göteborg. Arkivbild.
Östra sjukhuset i Göteborg. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Strax efter klockan 19 på torsdagen hävdes det skyddsstopp som fackförbundet Kommunal lagt på en avdelning på Östra sjukhuset i Göteborg tidigare på dagen.

Beslutet togs efter ett telefonmöte mellan Arbetsmiljöverket, arbetsgivaren och representanter för Kommunal.

Annons

– Vi och arbetsgivarna har olika uppfattningar om vad som är patientnära arbeten. Under fredagen kommer vi att hålla möten dels med medarbetarna, dels med arbetsgivarna. Allt för att försöka hitta en lösning som alla kan vara nöjda med, säger skyddsombudet Liselott Hellström till SVT Nyheter Väst.

Det var vid 13-tiden som fackförbundet utlyste skyddsstopp på en epidemiavdelning på Östra sjukhuset i Göteborg. På avdelningen finns patienter som väntar på svar om huruvida de är smittade av det nya coronaviruset eller inte. Enligt fackförbundet följde inte sjukhuset Folkhälsomyndighetens rekommendationer om skyddsutrustning, vilket medförde risk för att vårdpersonalen skulle smittas.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons