Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Rektor som kritiserade slöjförbud stängs av

Politik • Publicerad 14 april 2020
Mattias Liedholm, rektor på Prästamosseskolan i Skurup. Arkivbild.
Mattias Liedholm, rektor på Prästamosseskolan i Skurup. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Skurupsrektorn Mattias Liedholm, som hårt kritiserat kommunens beslut att införa slöjförbud i skolan, har blivit arbetsbefriad med lön, rapporterar Dagens Nyheter.

Om det beror på hans kritik mot slöjförbudet är oklart. Hans fackliga företrädare, ombudsman Britt Sundström på fackförbundet Skolledarna, har hittills bara fått veta att kommunen utreder anklagelser mot rektorn som man ser allvarligt på.

Annons

– Men jag har inte fått anklagelserna ordentligt presenterade för mig, säger hon till tidningen.

Själv säger Mattias Liedholm att han informerats om att han är arbetsbefriad via ett sms från en förvaltningschef i kommunen, som han kontaktat då han märkte att hans mejl inte längre fungerade.

– Det är allt jag vet just nu, säger Liedholm till Dagens Nyheter.

I december klubbade Skurups kommunfullmäktige beslutet att införa förbud för både personal och elever att bära slöja i kommunens skolor. Beslutet har överklagats till förvaltningsrätten.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons