Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Smugglade flytande amfetamin – får fängelse

Brott • Publicerad 7 april 2020
Två spanjorer försökte i vintras smuggla in runt 20 liter flytande amfetamin via Öresundsbron. Nu döms de båda till sex års fängelse. Arkivbild.
Två spanjorer försökte i vintras smuggla in runt 20 liter flytande amfetamin via Öresundsbron. Nu döms de båda till sex års fängelse. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

När de två spanjorerna en novembernatt i fjol stoppades av tulltjänstemän vid Öresundsbron hittades runt 20 liter flytande amfetamin och runt 700 gram cannabis i fem olika lönnfack i bilen.

Om amfetaminbasen omvandlats till amfetamin i pulverform med en renhetsgrad på 30 procent hade värdet i missbrukarled uppgått till över tolv miljoner kronor, enligt Tullverkets uträkning i förundersökningsprotokollet.

Annons

Nu döms de båda männen, 49 och 41 år gamla, av Malmö tingsrätt till sex års fängelse för grovt narkotikabrott. De båda ska även utvisas från Sverige och får inte återvända till landet på 15 år, enligt domen.

En av männen nekar helt till brott. Den andre erkänner att han försökt smuggla in cannabis och att det är han själv som byggt lönnfacken, men säger att han inte hade någon vetskap om alla flaskor med amfetaminbas.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons