Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Solberg: Norge öppnar upp gradvis

Norge • Publicerad 7 april 2020
Norges statsminister Erna Solberg (H). Arkivbild.
Norges statsminister Erna Solberg (H). Arkivbild.Foto: Lise Åserud/NTB Scanpix/TT

Norge öppnar gradvis upp landet, som stängts ned på grund av coronakrisen, meddelar statsminister Erna Solberg (H). Förskolorna öppnar den 20 april, och veckan därpå kommer även delar av skolorna vara igång.

– Vi är fortfarande långt från halvlek om vi ska likna det vid en fotbollsmatch. Men med bra lagspel har Norge klarat av att få kontroll över det här viruset, säger Solberg vid en presskonferens enligt nyhetsbyrån NTB.

Annons

Vissa verksamheter som tvingats stänga ska även tillåtas öppna igen under april. Det gäller exempelvis frisersalonger och andra verksamheter som ansetts kunna bidra till att smittan sprids.

Även det så kallade hytteförbudet, som förbjudit norrmännen att vistas på sina lantställen i andra kommuner ska hävas efter påsk, meddelar Solberg som varnar för att flera restriktioner fortsätter att gälla, och att många även fortsättningsvis kommer att arbeta hemifrån.

– Men jag understryker så bestämt jag kan att detta inte innebär att vi ska bli oförsiktiga.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons