Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Sollentuna GP flyttas – augusti aktuellt

Friidrott • Publicerad 6 april 2020
Daniel Ståhl får troligen vänta till tidigast i augusti med att kasta diskus i Sollentuna GP på Sollentunavallen. Arkivbild.
Daniel Ståhl får troligen vänta till tidigast i augusti med att kasta diskus i Sollentuna GP på Sollentunavallen. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Friidrottstävlingen Sollentuna GP avgörs inte som planerat den 16 juni. På grund av restriktionerna kopplande till pandemin skjuts evenemanget upp. Arrangörerna siktar i stället på tävlingar i augusti.

– Vi kom till en gräns där vi var tvungna att ta det här beslutet. Den 16 juni känns lite för tidigt med tanke på alla restriktioner just nu, men vi hoppas att det kommer öppningar i augusti. Vi har inte gjort klart med något nytt datum ännu, säger projektledare Ulf Saletti till SVT.

Annons

Sollentuna GP ingår i Folksam Grand Prix. Galan i Karlstad den 8 juli står kvar på planerat datum, så även galan i Göteborg den 19 augusti.

– För Sollentunas del får vi avvakta och se vad det blir för datum på Bauhaus-galan och Diamond League-tävlingarna eftersom de prioriteras i första hand. Men vi hoppas hitta ett datum under den första halvan av augusti, säger Saletti till SVT.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons