Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Spotify stöttar Musikerförbundets krisfond

Musik • Publicerad 6 april 2020
Spotify stödjer Musikförbundets krisfond.
Spotify stödjer Musikförbundets krisfond.Foto: Gorm Kallestad

Spotify går in och stöttar svenska Musikerförbundets krisfond. Strömningsjätten lanserade nyligen initiativet Spotify Covid-19 Music Relief, där organisationer kan stötta musikskapare finansiellt.

Det nya stödet från Spotify innebär en engångsdonation till Musikerförbundet. För donationerna som görs till Spotify Covid-19 Music Relief kommer strömningsjätten att lägga in samma summa pengar, upp till 10 miljoner dollar totalt.

Annons

Spotify vill däremot inte berätta vilken summa engångsdonationen ligger på.

"Genom Spotify COVID-19 Music Reliefs samarbete med Musikerförbundet vill vi hjälpa artister och musikskapare att överleva ekonomiskt i dessa utmanande tider”, skriver Jenny Hermanson, nordisk vd på Spotify, i ett pressmeddelande.

Inställda konserter till följd av coronaviruset har gjort att många artister har fått det tufft ekonomiskt, då livespelningar ofta är deras största inkomstkälla.

"I det läget är det är oerhört glädjande att Spotify stöttar Musikerförbundets krisfond, för att hjälpa dessa utsatta musiker och artister. Det är även en viktig signal till övriga aktörer i musikbranschen, om vi alla hjälps åt så kommer det att göra skillnad”, säger Jan Granvik, förbundsordförande Musikerförbundet.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons