Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Spridda skurar kring fotbollens seriestarter

Fotboll • Publicerad 9 april 2020
Det är allt annat än en samlad linje kring när fotbollens olika distriktsförbund planerar att dra igång sina serier. Arkivbild.
Det är allt annat än en samlad linje kring när fotbollens olika distriktsförbund planerar att dra igång sina serier. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Stockholms fotbollförbund planerar att starta sina regionala serier den 17 april. Det är man till synes ensam om, visar en rundringning som Radiosporten gjort till de flesta distriktsförbunden.

Sex förbund siktar i nuläget på seriestart i maj, nio andra skjuter på fotbollen till juni och i Västmanland räknar man inte med att dra igång förrän i augusti.

Annons

– När vi ändå tagit beslutet att det blir en enkelserie på seniorsidan, då kan vi lika gärna börja i augusti i stället för att bli klara alldeles för tidigt på hösten, säger Västmanlands förbundschef Henrik Haraldsson till Radiosporten.

Fyra av förbunden har ännu inte tagit beslut i frågan medan ytterligare fem inte har svarat.

Med de regionala serierna avses division 3 och nedåt på damsidan och division 4 och nedåt på herrsidan.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons