Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Stockholmare stannar hemma i påsk

Coronaviruset • Publicerad 9 april 2020
Stockholmarna har lagt skidorna på hyllan i påsk. Arkivbild.
Stockholmarna har lagt skidorna på hyllan i påsk. Arkivbild.Foto: Erik Johansen/NTB Scanpix/TT

Stockholmarna har hörsammat Folkhälsomyndighetens uppmaning om att inte resa i påsk. I coronakrisens spår väljer de flesta att skippa skidresan och stannar istället hemma.

Helgen före påsk minskade resor till de stora skidorterna i fjällen med över 90 procent jämfört med förra året. Det visar siffror från mobiloperatören Telia, enligt Ekot.

Annons

Datan är anonymiserad och ger en generell bild av folkflöden och de flesta stannar i länet i betydligt högre utsträckning.

Även mobiloperatören Tres mätningar av anonymiserad mobildata visar att stockholmarna har övergett sina skidplaner, rapporterar SVT Nyheter.

– De vanliga topparna i mobiltrafik där är nu helt utraderade. Det ser ut som en normaldag i januari, säger Mårten Lundberg, kommunikationsdirektör vid Tre, till SVT.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons